123 Flexwonen

Veldkantweg, Eerbeek

De Veldkant, Veldkantweg 8A, 6961 HJ Eerbeek

Op een terrein naast sportpark De Veldkant in Eerbeek zijn in april 2023 zestien flexwoningen opgeleverd voor 50 Oekraïense vluchtelingen die nu elders in de gemeente worden opgevangen. Het is de bedoeling dat er op deze locatie later (in 2023 of 2024) nog maximaal 32 woningen bij komen, speciaal voor spoedzoekers. Zij kunnen vanuit deze tijdelijke situatie op zoek naar een permanente woning.
De flexwoningen van fabrikant Thimo 365 hebben een boven- en een benedenhuis, elk geschikt voor 3 tot 4 bewoners. De appartementen(54 m2) worden opgeleverd met geschilderde muren, een keuken, badkamer, toilet, bedden, een tafel en stoelen. Bewoners hebben een bergruimte buiten.
De gemeente werkt bij dit project nauw samen met meerdere partijen, zoals Stichting Welzijn Brummen, lokale scholen, en woningcorporatie Veluwonen.
Het complex kan op deze locatie 10 jaar blijven staan. Omdat de woningen een levensduur hebben van 45 jaar zullen ze daarna naar elders worden verplaatst.

Aantal woningen
48 (fase 1: 16, fase 2: 32)
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Eigenaar/verhuurder
gemeente Brummen
Soort eigenaar
gemeente, woningcorporatie
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, gescheiden mensen, jongeren, ouderen
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Huurprijs
sociale huur
Bouwers/concept
Thimo 365
Start
2023 Q2
Eind
Bijzonderheden

Meer info Informatie over aanmelden

De woningen voor de vluchtelingen worden toegewezen via de gemeente. De inschrijvingsprocedure voor de woningen in fase 2 wordt later bekend gemaakt.

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.