123 Flexwonen

Voormalig Vitens terrein in Zutphen

Weg naar Vierakker 47, 7204 LA Zutphen

Op het voormalige terrein van waterleidingbedrijf Vitens in Zutphen is een woongemeenschap gevormd door De Stichting Het Dagelijks Bestaan. Deze stichting positioneert zich op het snijvlak van jeugdhulpverlening, sociale activering, zingeving, onderwijs en arbeid. Het Dagelijks Bestaan stelt zich ten doel om jongeren tussen 14 en 27 jaar een kleinschalig leer- en ontwikkeltraject te bieden en hen te begeleiden op de weg terug naar onderwijs en/of werk en/of (langdurige) hulpverlening. Een klein aantal van de jongeren leeft in de woongemeenschap van Het Dagelijks Bestaan. Een groter aantal jongeren komt overdag naar Het Dagelijks Bestaan voor het groepsprogramma en de werkplaatsen. Hier kunnen jongeren vaardigheden ontwikkelen en in een veilige omgeving kennismaken met een ambacht. In de woongemeenschap wonen ook vrijwilligers die de jongeren begeleiden.

Na een lange periode van werken op verschillende locaties is vanaf het voorjaar 2020 deze nieuwe locatie van Het Dagelijks Bestaan in gebruik. Jongeren en vrijwilligers wonen er  in duurzaam gebouwde woningen van het bedrijf NEZZT. Er is ruimte voor studenten, stellen, gezinnen en alles daartussen in. Jongeren die een programma hebben gevolgd bij Het Dagelijks Bestaan, kunnen weer zelfstandig gaan wonen. Om bij die overstap te helpen kunnen ze gebruik maken van ambulante begeleiding.

  • Gezocht: Mensen die zin hebben om op duurzame wijze zichzelf te ontwikkelen middels gemeenschappelijk wonen en bereid zijn daarin jongeren met diepe levensvragen mee te nemen.
  • Aangeboden: Circulaire woning (van studio tot gezinswoning) in een woongemeenschap waar zorg, wonen en werken wordt gecombineerd door een groep eigenzinnige, onderzoekende mensen.
Aantal woningen
26
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Eigenaar/verhuurder
Het dagelijks bestaan
Soort eigenaar
maatschappelijke organisatie
Doelgroep
jongeren, uitstromers zorg
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
begeleid wonen
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Huurprijs
Bouwers/concept
Start
2020
Eind
Bijzonderheden

Bouwer: NEZZT

Meer info Informatie over aanmelden Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.