VVA terrein, Aalsmeer

Op het voormalig terrein van VV Aalsmeer laat woningcorporatie Eigen Haard 56 sociale huurwoningen bouwen: 28 studio’s (30 m2) en 28 tweekamerwoningen (45m2). De appartementen, samengesteld uit twee prefab modules, worden in twee blokken geplaatst in een parkachtige setting, met per blok 14 woningen van ieder type. Het ontwerp van de casco’s is flexibel, zodat de modules in de toekomst te combineren zijn tot bv. ruime driekamerwoningen. Elke woning heeft een grote raamopening met Franse balkon, is gasloos en duurzaam: er zijn individuele WTW-units, beide gebouwen hebben een warmtepomp en ca 80 zonnepanelen. Als gevelmateriaal wordt bamboe gebruikt. Ook komen er gemeenschappelijk dakterrassen met picknicktafels om buiten te recreëren en als ontmoetingsplek voor bewoners. De woningen zijn bestemd voor één- en tweepersoonshuishoudens, vooral jongeren, en zijn beschikbaar vanaf het derde kwartaal 2022.
Het project wordt gerealiseerd door TEAM Modulair: Heddes Bouw & Ontwikkeling, Ursem Modulaire Bouwsystemen, Schouten Techniek, Pieters Bouwtechniek en Healthy Buildings. Het ontwerp is van Rudy Uytenhaak + Partners Architecten.


Aantal woningen
56
Eigenaar
Eigen Haard
Start
2022
Huurprijs
sociale huur
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, jongeren
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Bijzonderheden
-

Meer info

Informatie
over inschrijven

De woningen worden vermoedelijk na de zomer van 2022 aangeboden via Woningnet.  Eventuele voorwaarden zijn nu (april 2022) nog niet bekend.Bekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel