123 Flexwonen

Wasa Student Village, Amsterdam-Sloterdijk

Naritaweg 35, Amsterdam

Het gebied bij station Amsterdam Sloterdijk ontwikkelt zich naast hotel- en kantorenwijk nu ook als woonwijk, met zowel permanente als tijdelijke woonruimte. Direct naast het station staat sinds 2017 Wasa Student Village. In totaal zijn er 358 woningen verspreid over zes verschillende gebouwen, allemaal drie verdiepingen hoog. Samen vormen de panden een mini-dorp. Kenmerk van het project is het mixed-living concept: er wonen studenten, jongeren en statushouders. De maximum leeftijd is 27 jaar.

De studio’s omvatten een complete wooneenheid van drie bij zes meter, inclusief keuken en badkamer met toilet, en zijn volledig gemeubileerd en gestoffeerd. Voorzieningen als WIFI en de onderhouds- en reparatieservice van beheerder Camelot zijn als extra beschikbaar. Het complex biedt ook gezamenlijke ruimtes waar je huisgenoten kunt ontmoeten. Architectenbureau Studio Selva heeft een duurzame en modulaire constructie voor de prefab-wooneenheden ontwikkeld, waarbij de constructie herbruikbaar is. Vanwege de beperkte omvang van de appartementen is extra aandacht besteed aan de openbare ruimte rond de gebouwen. De gemeente Amsterdam heeft Wasa Village een vergunning verstrekt voor 5 jaar, tot 2022.

Aantal woningen
358
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Eigenaar/verhuurder
WASA
Soort eigenaar
marktpartij
Doelgroep
jongeren, statushouders, studenten
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Huurprijs
€ 717 incl. servicekosten, excl. energiekosten
Bouwers/concept
Start
2017
Eind
Bijzonderheden
Meer info
Informatie over aanmelden

De studio’s zijn bestemd voor jongeren, studenten en statushouders tussen 18 en 27 jaar. Aanmelden kan via de website van Camelot

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.