Willemstraat, Eindhoven

Een voormalig kantoorpand van woningcorporatie Woonbedrijf is in 2018 getransformeerd naar een tijdelijk woongebouw – uiterlijk in 2028 zal het pand plaats maken voor nieuwbouw.
Doelgroep zijn jongeren onder de 23 jaar die met spoed tijdelijk een woning nodig hebben: jong werkenden, statushouders en jongeren met woonbegeleiding. Inschrijftijd is niet van belang, wel is een motivatiebrief verplicht. Bewoners krijgen een huurcontract van 2 tot 5 jaar, afhankelijk van de doelgroep.
Omdat het gebouw er maar tijdelijk staat is ervoor gekozen om oude spaceboxen van het TU/e terrein te hergebruiken. In totaal zijn er nu 101 wooneenheden waarvan 52 spaceboxen aan het gebouw, 27 spaceboxen in het gebouw en daarnaast nog 22 reguliere appartementen. Verder kent het complex een gemeenschappelijke wasruimte, een fietsenstalling en zijn er parkeerplaatsen te huur.
Op de begane grond van het gebouw is een atelierruimte voor een aantal kunstenaars en designers. Zij zorgen voor contact tussen de huurders en huidige omwonenden middels workshops of een gezamenlijk project.


Aantal woningen
101
Eigenaar
Woonbedrijf
Start
2018
Huurprijs
€ 403,76 incl. servicekosten (prijspeil 2021)
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, jongeren, statushouders, uitstromers zorg
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
begeleid wonen, wonen
Aard gebouw
getransformeerd gebouw
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Bijzonderheden
Huisdieren zijn niet toegestaan.

Meer info

Informatie
over inschrijven

Vrijgekomen woningen worden aangeboden via Wooniezie.Bekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel