Wonen op de Hoek, Amsterdam

Woningcorporatie de Alliantie heeft een voormalig kantoorpand op de hoek van de Ottho Heldringstraat en Aletta Jacobslaan getransformeerd naar 33 studio’s en 32 appartementen. Bij ‘Wonen op de Hoek’ verzorgt Socius Wonen de exploitatie, verhuur en het beheer van de woningen. De bewoners beheren het gebouw samen en dragen allen bij aan de gezamenlijke woon- en leefomgeving. Socius Wonen begeleidt en ondersteunt hen hierbij.

Bij Wonen op de Hoek werk je in maximaal vijf jaar toe naar een volgende stap in je wooncarrière. Op deze manier krijgen steeds weer nieuwe woonstarters de kans op een goede start in Amsterdam. Een deel van de woningen is bestemd voor kwetsbare jongeren die uitstromen uit de maatschappelijke opvang en statushouders. De overige bewoners zijn geselecteerd op basis van motivatie, dit zijn vaak studenten, net-afgestudeerden en werkzoekenden. Samen bouwen de bewoners van De Hoek aan een levendige community, waar iedereen aan kan bijdragen.

Er zijn 33 studio’s van 24-30 m², 14 tweekamerappartementen van 52-59 m² en 18 driekamerappartementen van 60-78 m². Daarnaast is er op elke verdieping een gemeenschappelijke ruimte. De prijzen schommelen tussen €424 en €726, afhankelijk van het woningtype en de grootte. De huurprijs is exclusief gas, water, elektra, internet en gemeentelijke heffingen, maar inclusief €36,- servicekosten. Bewoners kunnen een parkeerplaats huren onder het pand en een deel van de woningen is voorzien van een balkon of dakterras.


Aantal woningen
65
Eigenaar
De Alliantie i.s.m Socius Wonen
Start
maart 2017
Huurprijs
€424 - €726
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, jongeren, statushouders, studenten
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Aard gebouw
getransformeerd gebouw
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Bijzonderheden
Zelfbeheer in een levendige community

Meer info

Informatie
over inschrijven

Hier vind je informatie over wonen in dit project en over aanmelden bij SociusBekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel