Wooncomplex Binder, Nijmegen

In het voormalige belastingkantoor aan de Stieltjesstraat, pal tegenover het station in Nijmegen, zijn 117 onzelfstandige woonruimten beschikbaar voor spoedzoekers. Woningcorporatie Talis heeft het gebouw, dat eerder dienst deed als asielzoekerscentrum, in samenwerking met de gemeente voor dit doel geschikt gemaakt. Er wonen dertien bewoners op een verdieping en zij delen de keuken en de sanitaire voorzieningen. Huurders betalen ongeveer 400 euro huur per maand, inclusief servicekosten voor een kamer van 20m2 en de gedeelde voorzieningen. Het complex kan 9 jaar op deze wijze gebruikt worden.

De huurders zijn deels spoedzoekers, zoals mensen die gescheiden zijn, om een andere reden op straat staan, of b.v. na de studie een studentenflat moeten verlaten. Deze groep vormt 60 procent van de bewoners. Daarnaast zijn er huurders met een ondersteuningsvraag, zoals bewoners die net uit de jeugdzorg of de maatschappelijke opvang komen en statushouders. Deze groep met een ondersteuningsvraag vormt 40 procent van de huurders.

Niet iedereen kan in de Binder terecht: de nieuwkomer moet in de afgelopen tien jaar minimaal drie jaar een binding met Nijmegen hebben gehad èn heeft een baan of volgt een opleiding. Woningzoekenden kunnen reageren op onzelfstandige woonruimtes via Entree, een samenwerkingsverband van woningcorporaties in de regio Arnhem-Nijmegen. De verhuur van de onzelfstandige woonruimtes voor mensen met een zorgbehoefte gaat via Sterker, sociaal werk.


Aantal woningen
117
Eigenaar
Talis
Start
mei 2019
Huurprijs
tussen €313 en €453, inclusief gas, water, licht, schoonmaak, afvalverwerking en wifi
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, gescheiden mensen, statushouders, uitstromers zorg
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
begeleid wonen, wonen
Aard gebouw
getransformeerd gebouw
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Bijzonderheden

Meer info

Informatie
over inschrijven

Informatie over inschrijven en verhuur vindt u op de website van Entree

Verhuur van woonruimte voor mensen met een zorgvraag gaat via Sterker, sociaal werk.Bekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel