123 Flexwonen

Zwolle, Huis Assendorp

Assendorperdijk 132, 8012 EJ Zwolle

Huis Assendorp biedt woonruimte voor ouderen van alle leeftijden. Er wonen ook enkele studenten. Deze mix van verschillende generaties zorgt voor een frisse en gezellige dynamiek. Bewoners ontmoeten elkaar, leren van elkaar en zorgen voor elkaar. De Molenhof in Zwolle was vijftig jaar oud en dringend toe aan een grondige opknapbeurt en verbeteringen. Badkamers en toiletten moesten worden vernieuwd en sommige appartementen zullen ook worden vergroot, meldde eigenaar Habion medio 2016 aan de bewoners. “Als we niks doen moet de Molenhof sluiten en moeten de bewoners verhuizen naar een ander zorgcentrum”.

De Molenhof is inmiddels omgebouwd tot een woongebouw voor ouderen met of zonder zorgbehoefte. De woningen hebben een oppervlakte van 30 m² tot 45 m² en zijn alle gelijkvloers. Ouderen kunnen een appartement van Habion huren in de Molenhof en indien nodig kunnen zij bijvoorbeeld thuiszorg inkopen bij zorgaanbieder Zonnehuisgroep IJssel-Vecht die desgewenst (thuis)zorg aanbiedt aan nieuwe bewoners en andere inwoners van de wijk Assendorp. In het vernieuwde gebouw zullen oud en jong door elkaar wonen. In 2016 zijn er al een aantal studentes komen wonen in de Molenhof en dat beviel prima. Inmiddels is het huis omgedoopt in Huis Assendorp.

 

Aantal woningen
100 appartementen
Aard gebouw
getransformeerd gebouw
Eigenaar/verhuurder
Habion
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, ouderen, studenten
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Contractvorm gebruiker
huur onbepaalde duur
Huurprijs
vanaf € 400 per maand excl. servicekosten
Bouwers/concept
Start
Eind 2017
Eind
Bijzonderheden

ook enkele ondernemers hebben hun intrek in het pand genomen: een kapper, pedicure, fysiotherapeut, schoonheidssalon en een kinderdagverblijf

Meer info Informatie over aanmelden

Informatie over huren in dit project vind je op de website van Huis Assendorp

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.