Project ‘Het belang van arbeidsmigranten’ wint Ere Polonus

Afgelopen zaterdag bekroonde de Stichting Polonus het project ‘Het belang van arbeidsmigranten’ met de Ere Polonus. De stichting, die de positieve inbreng en successen van Polen in Nederland promoot, reikt deze prijs jaarlijks uit aan een persoon of organisatie met excellente verdiensten voor de Poolse gemeenschap in Nederland. De uitreiking vond plaats in Aalsmeer.

het-belang-van-arbeidsmigranten-wint-ere-polonusBurgemeester Kees van Rooij is trots: “Ik draag deze prijs op aan álle betrokkenen in onze regio, die dit op een bijzondere, eigen manier tot een succes hebben gemaakt. De sleutel tot succes is de samenwerking tussen arbeidsmigranten, gemeentes in Noord Limburg, de provincie, politie, LLTB, woningcorporaties, welzijnsstichtingen en de stichting Arka,. Het uitgangspunt was én blijft: We heten de arbeidsmigranten welkom. We hebben ze immers hard nodig om onze economie draaiende te houden. Nu, maar ook in de toekomst.”

Het project ‘Het belang van arbeidsmigranten’ richtte zich op verantwoorde huisvesting en actieve deelname in de samenleving.

Datum:
Dossier:
Onderwerp:
Arbeidsmigratie, Draagvlak en communicatie, Taal en participatie