Q & A’s – EU-arbeidsmigranten en het coronavirus (update 03 april)

De informatie en maatregelen rondom het coronavirus worden voortdurend in de gaten gehouden en aangepast waar nodig. In dit dossier zetten we belangrijke informatie op een rij.

Sinds vrijdag 3 april is de richtlijn voor maatschappelijke opvang aangepast, waardoor de noodopvang bij centrumgemeenten nu ook open wordt gesteld voor arbeidsmigranten, die normaliter niet in aanmerking komen volgens de Wmo. VWS heeft aangegeven voor eventuele extra kosten garant te kunnen staan. Uiteraard is dit alleen bestemd voor noodgevallen. Het ministerie van SZW roept werkgevers en huisvesters nog steeds op om in deze tijden arbeidsmigranten niet uit hun huisvesting te zetten.

Voorlichting

posters in het Pools, Spaans en Engels:

Er zijn meerdere initiatieven ontwikkeld om te komen tot speciaal voorlichtingsmateriaal. Een interessant initiatief is van:

Andere interessante links zijn:

Matchtingsplatforms

Daarnaast zijn er verschillende initiatieven ontstaan om werkzoekenden en werkgevers met tekorten aan elkaar te verbinden zoals www.helponsoogsten.nl, www.werkenindelandentuinbouw.nl een platform van ABU leden en LinkedIn groep van NBBU leden.


| Deel dit artikel  

Dossiers: Arbeidsmigranten,