Rapporten: ‘Arbeidsmigranten uit Groene Heuvels in Ewijk zetten is niet effectief’

De aanpak die de gemeente Beuningen hanteert in vakantiepark De Groene Heuvels is niet effectief. Dat blijkt uit onderzoeksrapporten van twee onafhankelijke onderzoeksbureaus. De onderzoeken zijn gedaan in opdracht van OTTO Work Force/Kafra Housing, dat woningen in het Ewijkse vakantiepark verhuurt aan arbeidsmigranten. De gemeente wil een einde maken aan permanente bewoning in het vakantiepark, zodat de woningen weer beschikbaar zijn voor recreanten.

Het Expertisecentrum Flexwonen schetst de situatie van arbeidsmigranten in de regio. Vaak is het moeilijk goede huisvesting te vinden voor deze mensen. Het gebruik van recreatieparken is daarvoor niet ideaal, aangezien deze parken daarvoor in beginsel niet bedoeld zijn. Volgens het Expertisecentrum is deze optie in veel gevallen wel de “minste van alle kwaden”. Naar schatting wonen in De Groene Heuvels ongeveer vijfhonderd arbeidsmigranten. De gemeente wil daar een einde aan maken, maar het Expertisecentrum stelt dat “grote inzet op handhaving, zonder dat er alternatieven beschikbaar zijn, niet erg effectief is.” Lees verder>

Dit artikel is niet afkomstig van de EF-redactie. Daarom tonen wij slechts een deel van het artikel en linken we direct naar de originele bron.

Datum:
Dossier:
Onderwerp:
Arbeidsmigratie