Realisatiecijfers en de plannen voor flexwoningen in 2023 en 2024

In de eerste helft van 2023 zijn er 2.100 flexwoningen opgeleverd. Daarvan waren er 1.700 modulair verplaatsbare woningen en 400 woningen vanuit tijdelijke transformatie. Deze cijfers zijn gebaseerd op informatie van Expertisecentrum Flexwonen en de Uitvoeringsorganisatie Versnelling Tijdelijke Huisvesting (UVTH). Dit heeft de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Hugo de Jonge de Tweede Kamer laten weten middels een Kamerbrief voortgang programma Versnelling Tijdelijke Huisvesting.

Uit de cijfers van het Expertisecentrum Flexwonen en de UVTH van juli 2023 wordt duidelijk dat dit jaar in zijn geheel voor circa 12.000 flexwoningen (vergevorderde) plannen zijn. Het totaal aantal flexwoningen is in lijn met de plancapaciteit na het eerste kwartaal van dit jaar. Die plannen waren in het tweede kwartaal nog volop in beweging. Lees verder>

Dit artikel is niet afkomstig van de EF-redactie. Daarom tonen wij slechts een deel van het artikel en linken we direct naar de originele bron.

Datum:
Dossier:
Aan de slag met flexwonen, Versnelling woningbouw
Onderwerp:
Beleid, Wetten en regels