Rechter: huisvesten arbeidsmigranten geen groter risico dan asielzoekersopvang

Vivat moet de brandschade in een complex waar arbeidsmigranten worden gehuisvest toch vergoeden. De verzekeraar had de schade van ruim drie ton eerst afgewezen, omdat de eigenaar van het pand niet tijdig gemeld had dat de bestemming van het pand was gewijzigd. Toen Reaal het pand in dekking nam, werden in het complex nog asielzoekers opgevangen. Volgens de rechter is het brandrisico echter niet gewijzigd.

In 2011 woonden er in het pand dat gehuurd werd door het COA 70 asielzoekers. Op het polisblad staat als bestemming van het complex ‘woonzorgcentrum’ vermeld. Bij de prolongatie in 2016 blijkt dat Vivat dit gewijzigd heeft in ‘zorgcentrum.’ In september van datzelfde jaar vindt de eigenaar een nieuwe huurder van het pand, die de kamers verhuurt aan arbeidsmigranten uit Oost-Europa. Begin februari 2018 breekt er brand uit in één van de kamers. Lees verder>

Dit artikel is niet afkomstig van de EF-redactie. Daarom tonen wij slechts een deel van het artikel en linken we direct naar de originele bron.

 

Datum:
Dossier:
Onderwerp:
Arbeidsmigratie