‘s-Hertogenbosch: stedenbouwkundig plan flexwoningen Noordoosthoek De Groote Wielen

In de Noordoosthoek in De Groote Wielen willen we een nieuwe woonbuurt maken. Het stedenbouwkundig plan is geïnspireerd op de landelijkheid van de omgeving. Met buitenleven en natuurlijk wonen als belangrijkste kwaliteiten. Niet een buurt met de bekende traditionele straten. Maar een buurt onderverdeeld in twaalf erven - ieder met een eigen woonsfeer - en met zo’n vijftien tot vijfentwintig houten woningen. In totaal komen er ongeveer 205 erfwoningen.

Ze verschillen in uiterlijk, indeling, grootte en huurprijs. Met deze variatie aan woningen helpen we een brede groep woningzoekenden aan een nieuw thuis. Zoals starters, éénoudergezinnen, doorstromers, senioren. Woningzoekenden die ook bewust kiezen voor een andere manier van wonen en leven. Want als je hier komt wonen, kies je niet alleen voor het huis, maar ook voor je buren en de buurt. Ongeveer een derde van de woningen wordt straks verhuurd aan middeninkomens. De rest aan lage inkomens. Lees verder>

Dit artikel is niet afkomstig van de EF-redactie. Daarom tonen wij slechts een deel van het artikel en linken we direct naar de originele bron.

Datum:
Dossier:
Onderwerp:
Doelgroepen flexwonen