Sociale huurwoningen in voormalig gemeentehuis Nieuwegein

In Meanderpark, vlakbij het centrum van Nieuwegein, realiseert Portaal zelfstandige en betaalbare sociale huurwoningen voor singles en stellen. Bijzonder aan het project is de mix van bewoners. Het merendeel van de bewoners is net klaar met de opleiding of al even bezig met hun eerste baan. Vanaf vandaag kunnen zij zich aanmelden. Een deel van de bewoners is statushouder of afkomstig uit de maatschappelijke opvang.

Kantoorgebouw de Meander werd eind jaren ’90 gebouwd en diende lange tijd als gemeentehuis. Sinds het vertrek van de gemeente in 2012 staat het grotendeels leeg. Het complex wordt nu door Portaal verbouwd en getransformeerd tot woongebouw met 250 sociale huurwoningen. Het gaat om 1-, 2- en 3-kamerappartementen voor permanente bewoning. Alle woningen hebben een aansluiting op de zonnepanelen op het dak en een eigen warmtepomp. Lees verder>

Dit artikel is niet afkomstig van de EF-redactie. Daarom tonen wij slechts een deel van het artikel en linken we direct naar de originele bron.

Zie ook:

Datum:
Dossier:
Onderwerp:
Doelgroepen flexwonen, Vluchtelingen, Wonen met zorg/begeleiding