Spoedzoekers niet meer op straat, Tilburg bouwt noodappartementen

Huurders die met spoed opzoek zijn naar een nieuwe woning na bijvoorbeeld een echtscheiding en mensen die doorstromen vanuit een zorginstelling, krijgen het wellicht makkelijker met het vinden van een woning. Het plan is namelijk om aan de Ringbaan Zuid 96 kleine wooneenheden te realiseren voor deze groep huurders of spoedzoekers.

Er is een groot tekort aan sociale huurwoningen voor eenpersoons huishoudens in Tilburg en omgeving. Particulier huren zit er financieel gezien vaak ook niet in voor deze groep huurders. Er komt een mix van huurders te wonen. Het gaat om mensen die uitstromen uit een zorginstelling zoals Prisma, RIBW Brabant en SMO Traverse. De andere groep huurders die kunnen intrekken zijn mensen die met spoed opzoek zijn naar onderdak na bijvoorbeeld een gedwongen verkoop van hun huis. De bedoeling is dat het complex maximaal 15 jaar beschikbaar is voor bewoning. Lees verder>

Dit artikel is niet afkomstig van de EF-redactie. Daarom tonen wij slechts een deel van het artikel en linken we direct naar de originele bron.

Datum:
Dossier:
Onderwerp:
Doelgroepen flexwonen