The Budget Hotel in Hazerswoude-Rijndijk

Initiatiefnemer
particulier

Aantal huisvestingsplaatsen
120

Doelgroep
Diverse woonurgente groepen zoals EU-arbeidsmigranten, studenten, gescheiden mensen.  Daarnaast backpackers en andere toeristen.

Korte omschrijving
Op 1 juli 2015 opende The Budget Hotel haar deuren na renovatie van een bestaand hotel. De voorziening richt zich op zowel groepen met een urgente woonbehoefte als toeristen. Het is mogelijk een dag of week te verblijven. Maar ook een maand of langer. The Budget Hotel biedt haar gasten de mogelijkheid zich op het hoteladres te laten registreren in de gemeentelijke BRP. De gasten die zich niet inschrijven, betalen toeristenbelasting. Er zijn diverse formaten kamers beschikbaar alsmede een appartement en een studio, die allemaal voorzien zijn van een douche of bad en een eigen toilet. Daarnaast zijn er diverse gemeenschappelijke voorzieningen zoals een recreatieruimte annex restaurant, café, keuken en een fitnessruimte. Deze voorzieningen zijn zo ingericht, dat de sociale interactie tussen de verschillende groepen zo goed mogelijk wordt gefaciliteerd. Daarnaast is er een overdekte fietsenstalling en een parkeervoorziening met 45 plaatsen op eigen terrein. De direct omwonenden zijn op de hoogte gehouden over de totstandkoming van The Budget Hotel door bijeenkomsten in het hotel zelf en zijn er positief over. Zij kunnen van dezelfde voorzieningen in het hotel gebruik maken als de gasten. The Budget Hotel beschikt 24/7 over een beheerder, die voor zowel gasten als omwonenden aanspreekbaar is.

Huurprijs
Er geldt een kamerprijs variërend van € 395,– tot € 885,– per kamer per maand, inclusief gas, water, elektriciteit en wifi.

Bijzonderheden

  • The Budget Hotel zoekt samenwerking met diverse maatschappelijke organisaties. Zo zijn er inmiddels afspraken gemaakt met een stichting die zich inzet voor de huisvesting van daklozen en met de sociale werkvoorziening (SWA) voor het opzetten van een begeleid- werkentraject;
  • Er worden buurtavonden voor bewoners georganiseerd (dansen, klaverjassen, etc.);
  • Het huisvestingsaanbod van The Budget Hotel wordt onder meer via het gemeenteloket onder de aandacht gebracht van diverse woonurgente groepen.
Datum:
Dossier:
Onderwerp:
Doelgroepen flexwonen