Theater: ‘Bloot en levenloos’ over Poolse arbeidsmigranten 4 april

De personages hebben niet echt een goed leven. Zij integreren niet omdat zij terug naar hun eigen land willen gaan. Ook door het wonen in een verwaarloosd werkhotel zijn ze geïsoleerd van de rest van de samenleving. Van de andere kant hebben ze nooit genoeg geld om terug te gaan.

Door dat halve leven bouwen ze geen vriendschappen en relaties op en geven niet echt om andere mensen. Hun vrije tijd besteden ze aan simpele activiteiten in het hotel, zoals seks en alcohol. Zij hebben niet echt de kracht om deze waardeloze situatie te veranderen; de samenleving buiten het hotel is ook niet uitnodigend. Door het harde werken van elke dag is er ook weinig energie over.

De voorstelling is multi-disciplinair. Dat houdt in: theater en filmprojectie worden met elkaar verbonden. Deze beklemmende productie van de Pools-Nederlandse Stichting Medea was in Theater Dakota in de Poolse versie te zien in november 2013 en wegens groot succes ook in februari 2014.

Op 4 april 2014 spelen dezelfde acteurs het stuk in het Nederlands. De regie ligt in handen van Izabela Pacholec en Marta Bujnowicz- Widerska.

Datum: vrijdag 4 april ; aanvang 20.15 uur
Adres: Theater Dakota, Zuidlarenstraat 57, 2545 VP, Den Haag
Meer informatie: Theater Dakota

bron: Polonia.NL

 


| Deel dit artikel  

Dossiers: Arbeidsmigranten, Draagvlak en communicatie, Haaglanden,