Tien inspirerende voorbeelden van goede huisvesting voor arbeidsmigranten: ‘We merken er niets van’

Tijdens het landelijk congres arbeidsmigranten ‘Twee jaar na Roemer en dan..? van 12 mei presenteerde het Expertisecentrum Flexwonen de publicatie ‘We merken er niets van’. Daarin staan tien inspirerende voorbeelden van goede huisvesting voor arbeidsmigranten beschreven. Het congres werd georganiseerd door het IPA team in samenwerking met de VNG, het Expertisecentrum Flexwonen en andere partners.

Met de adviezen van het aanjaagteam ligt er een enorme uitdaging. Niet alleen de kwaliteit van de huisvesting en van de huurrelatie moet verbeteren, ook moet er heel veel bijgebouwd worden om de huisjesmelkers buiten spel te zetten. De behoefte aan tijdelijke huisvesting is permanent. Daarom is het verstandig om zoveel mogelijk voor permanente of langdurige oplossingen te kiezen en zo in de exploitatie ruimte voor de gewenste kwaliteit te maken. Kwaliteit van gebouwen en van beheer waar zowel de internationale medewerkers, als de mensen die in de omgeving wonen beter van worden. Gemeenten, werkgevers en huisvesters moeten die uitdaging samen aanpakken.

Het goede nieuws is: goede huisvesting ‘in de geest van Roemer’ blijkt prima te kunnen. In deze publicatie worden tien inspirerende huisvestingsprojecten belicht waarin de samenwerking heeft geleid tot huisvesting waar alle betrokkenen tevreden over zijn. Zelfs omwonenden van deze voorbeelden zeggen in de meeste gevallen: ‘We merken er niets van.’

download hier de publicatie

Inhoud

Voorwoord
Introductie

  1. Flex Campus Hapert, gemeente Bladel
  2. Glastuinbouwbedrijf Polman, Erica, gemeente Emmen
  3. Huisvestinglocatie voor internationale medewerkers, gemeente Zevenaar
  4. KAFRA Tower, gemeente Venray
  5. Stay at Cox, gemeente Horst aan de Maas
  6. Logiescentrum Agriport, gemeente Hollands Kroon
  7. Atik Village, gemeente Roosendaal
  8. Tiny houses in Renesse, gemeente Schouwen-Duiveland
  9. Elsenbosch in Honselersdijk, gemeente Westland
  10. Cube Park Accommodation, gemeente Terneuzen

De publicatie is mede mogelijk gemaakt door:

 

Datum:
Dossier:
Onderwerp: