Tijdelijke eengezinswoningen in Houten

Er is in Houten een fors tekort aan eengezinswoningen met een lage huur. Daarom is de gemeente Houten samen met woningcorporatie Viveste en systeembouwer Barli BV op zoek gegaan naar mogelijkheden om een aantal gezinnen te huisvesten die met spoed op zoek zijn naar een goedkope huurwoning. Er is gekeken naar flexibele huisvestingsoplossingen die snel kunnen worden gerealiseerd. Het resultaat is dat nog dit jaar 25 tijdelijke zogenaamde ‘Uitkijkwoningen’ worden geplaatst.

Hoge Schaft 

De woningen komen aan de Hoge Schaft. Tussen de Albers Pistoriusweg en de spoorlijn. Ze worden in de fabriek zo gemaakt, dat ze op de bouwplaats eenvoudig in elkaar kunnen worden gezet. De eerste gezinnen kunnen naar verwachting in september al hun intrek nemen in het eerste blok van 6 Uitkijkwoningen. De overige twee blokken volgen zo snel mogelijk.

Uitkijkwoning

De Uitkijkwoning is ontwikkeld door Barli BV en Architectenbureau Leenders. Het is een complete eengezinswoning van 2 bouwlagen met 3 slaapkamers, een woonkamer, badkamer en een (open) keuken. De woningen voldoen aan het Bouwbesluit en blijven 10 jaar staan. Daarna kunnen ze relatief eenvoudig worden verplaatst naar een andere locatie.

 

Datum:
Dossier:
Onderwerp:
Doelgroepen flexwonen