‘Uitzendbranche moet verantwoordelijkheid nemen in aanpak mensenhandel’

Een kwart van de slachtoffers van arbeidsuitbuiting in Nederland is via een uitzendbureau op een plek van uitbuiting terecht gekomen. Dat blijkt uit de ‘Slachtoffermonitor mensenhandel 2013-2017’  die de Nationaal Rapporteur vandaag publiceert. FairWork herkent dit beeld: minstens de helft van de meldingen die de organisatie sinds 2016 heeft ontvangen, is afkomstig van arbeidsmigranten die werken via een uitzendbureau. Het is dus hoog tijd dat de uitzendbranche haar verantwoordelijkheid neemt in de aanpak van mensenhandel.

Volgens de Nationaal Rapporteur Mensenhandel bestaan op dit moment, voor zover bekend, nog geen initiatieven van de publieke sector om de uitzendbranche specifiek bij de aanpak van mensenhandel te betrekken. De Nationaal Rapporteur en FairWork zien voor de uitzendbranche, mede vanwege deze cijfers, een belangrijke rol weggelegd in de aanpak van mensenhandel. Lees verder>

Dit artikel is niet afkomstig van de EF-redactie. Daarom tonen wij slechts een deel van het artikel en linken we direct naar de originele bron.

 

Datum:
Dossier:
Onderwerp:
Arbeidsmigratie