Uitzendbureau start ‘hospita’ kamerverhuur platform voor arbeidsmigranten

Arbeidsmigranten uit andere EU-landen hebben in Nederland moeite om passende woonruimte te vinden. Uitzendbureau HOBIJ heeft daarom het aloude hospita-concept in een nieuw jasje gestoken. Op het nieuwe online hospitaplatform FlexHomies koppelt het uitzendbureau arbeidsmigranten aan kamerverhuurders. Een initiatief met praktische én sociale voordelen: een bijverdienste voor de verhuurder, maar ook sociale cohesie en integratie.

Uitzendbureau HOBIJ heeft dagelijks 3.500 arbeidsmigranten uit verschillende EU-landen aan het werk. HOBIJ zocht al langer naar een manier om arbeidsmigranten goede huisvesting te bieden. Op het nieuwe online hospitaplatform FlexHomies koppelt HOBIJ medewerkers aan mensen die een kamer over hebben en die sociale contacten met huurders op prijs stellen.

Volgens Paul van Dieperbeek, Director Business Development van Uitzendbureau HOBIJ en initiatiefnemer van het platform, missen veel arbeidsmigranten tijdens hun verblijf in Nederland de gezelligheid en warmte van het eigen gezin. “Daar tegenover hebben we in Nederland mensen die alleen zijn of zich eenzaam voelen. Op FlexHomies koppelen wij deze twee behoeften aan elkaar, door de hospita van weleer te herintroduceren. De arbeidsmigrant vindt hier zijn kamer; samen besluiten verhuurder en huurder of en in hoeverre er ruimte is voor sociaal contact. Af en toe samen eten, elkaar helpen met een klusje, elkaars taal leren spreken: zo krijgen zij meer begrip voor elkaar.”

Goed werkgeverschap door uitzendbureaus

Uitzendbureau HOBIJ rekent het bieden van een goede woning aan werknemers tot ‘goed werkgeverschap’. FlexHomies is een gesloten platform waarbij uitsluitend aan geselecteerde flexkrachten die via HOBIJ werken en zich bewezen hebben, toegang wordt verleend via een gepersonaliseerde inlogcode. Verhuurders kunnen een account aanmaken en een ruimte op dit platform plaatsen. Wanneer een kamer aangemeld wordt, wordt deze door HOBIJ gekeurd. Ook bekijkt HOBIJ of de huurprijs redelijk is.

Zie ook: Hobij Veghel zoekt tien hospita’s voor arbeidsmigranten in Waalwijk>

Datum:
Dossier:
Onderwerp:
Arbeidsmigratie