Utrecht: Gemeenten zetten vol in op flexwoningen, maar is het dé oplossing voor de woningnood?

Misschien zie je ze straks wel op elke straathoek: flexwoningen. Maandag werd bekend dat zeven gemeentes uit de provincie Utrecht samen 18 miljoen euro krijgen om 1500 van dit soort tijdelijke sociale huurwoningen te realiseren. En in die jaren daarna moeten dat er nog veel meer worden. Het kabinet zet in op 15.000 flexwoningen per jaar in heel Nederland.

Met zulke bedragen en aantallen is het niet gek dat het begrip ‘flexwoning’ de laatste tijd vaak valt. Maar wat is het eigenlijk? En hoe vormt zo’n tijdelijke woning een permanente oplossing voor de woningnood? ‘Flexwoning’ klinkt misschien nieuw in de oren, maar dat is het niet, benadrukt Wim Reedijk. In 2012 richtte hij er al een expertisecentrum voor op. “Flexwonen is een vorm van wonen die op tijdelijkheid gericht is: tijdelijke bewoning, tijdelijke locaties of tijdelijke huizen.” Lees verder>

Dit artikel is niet afkomstig van de EF-redactie. Daarom tonen wij slechts een deel van het artikel en linken we direct naar de originele bron.

Datum:
Dossier:
Onderwerp:
Doelgroepen flexwonen