Vergunninghouders en antikraak samen in leegstaand seniorencomplex Kerverland in Reeuwijk

In een voormalig seniorencomplex huisvest woningbouwvereniging Reeuwijk twintig vergunninghouders. Het complex staat in Kerverland, in het centrum van het dorp Waarder. Het complex staat op de slooplijst en wordt gedeeld met antikraakbewoners. De mix met deze antikraakbewoners en de vele betrokken dorpsbewoners zorgt dat de vergunninghouders deel worden van het sociale netwerk in het dorp.

kerverland-reeuwijkEr woonden reeds veertien antikraakbewoners in dit voormalig sloopcomplex Kerverland. Sinds november 2015 wonen er ook twintig vergunninghouders, voornamelijk uit Syrië en Eritrea. Reeuwijk streefde ernaar om de vergunninghouders geleidelijk het pand te laten betrekken. Gemiddeld werden twee nieuwe woningen per week opgeleverd. Dit deed de woningbouwvereniging voor draagvlak in het dorp. De groep vergunninghouders is divers en bestaat uit een gezin met een baby, een jong echtpaar, twee vaders met een zoon en elf alleenstaande mannen. Lees verder

Dit artikel is niet afkomstig van de EF-redactie. Daarom tonen wij slechts een deel van het artikel en linken we direct naar de originele bron.

Datum:
Dossier:
Onderwerp:
Doelgroepen flexwonen