VNG wil bescherming arbeidsmigranten: Kabinet, draai de kraan dicht

Veel gemeenten zijn hard bezig of staan in de startblokken om uitbuiting en misbruik van arbeidsmigranten een halt toe te roepen. Maar zonder maatregelen van de landelijke overheid blijft het dweilen met de kraan open. De VNG roept het kabinet dan ook op om die kraan zo snel mogelijk dicht te draaien. Op woensdag 7 juli debatteert de Tweede Kamer met minister Koolmees van SZW over arbeidsmigratie.

De VNG heeft er bij de Kamerleden op aangedrongen de minister ertoe te bewegen om de aanbevelingen (pdf) van het Aanjaagteam Bescherming Arbeidsmigranten van de Commissie Roemer met spoed uit te voeren. Met name het oplossen van de problematiek rond de registratie van arbeidsmigranten verdient topprioriteit. De gemeentelijke aanpak valt of staat met zicht op het aantal arbeidsmigranten binnen de gemeentegrenzen. Gelukkig worden hier eerste stappen ingezet. Maar er is meer nodig om het probleem nu echt met wortel en tak uit te roeien. Lees verder>

Dit artikel is niet afkomstig van de EF-redactie. Daarom tonen wij slechts een deel van het artikel en linken we direct naar de originele bron.

Datum:
Dossier:
Onderwerp:
Arbeidsmigratie, Handhaving, Wetten en regels