Wieringerwerf: huisvesting arbeidsmigranten €˜De Stek€™ definitief van start

De verbouwing van het voormalige kantorencomplex van Driessen in Wieringerwerf kan definitief doorgaan. Er zijn bij de gemeente Hollands Kroon geen bezwaren binnengekomen tegen de verbouwing van het pand voor de huisvesting van arbeidsmigranten.

‘De Stek’ is bedoeld voor de tijdelijke opvang van arbeidsmigranten,die werkzaam zijn in de agrarische sector. Na een uitgebreide verbouwing biedt het pand straks met 58 kamers ruimte voor maximaal 71 gasten. De kamers, die vanaf 1 maart 2014 beschikbaar komen, zijn voorzien van een eigen kookgelegenheid. De sanitaire en recreatieve voorzieningen worden wel gedeeld.

Geen bezwaren
Ondanks de gevoeligheid van het onderwerp, ook in andere gemeenten, zijn er geen bezwaren tegen het plan binnengekomen. Volgens wethouder Theo Meskers heeft dit alles te maken met het optreden van DFC en ontwikkelaar Rotteveel M4. ”Zij hebben omwonenden en omliggende bedrijven vanaf het begin betrokken bij hun ideeën. Hierdoor hebben zij het vertrouwen van de betrokkenen gekregen.” Zo werd al op 26 maart 2013 een presentatie gehouden voor alle omwonenden en omliggende bedrijven. Hier werd door DFC en Rotteveel M4 uitgelegd wat ze gingen doen en werden alle vragen van de betrokkenen beantwoordt.

Kompas
De bouw van ‘De Stek’ past goed in de afspraken die de kop van Noord-Holland heeft gemaakt rondom het project ‘Kompas’. Centraal bij Kompas staat fatsoenlijke huisvesting voor arbeidsmigranten. Deze huisvesting moet voldoen aan wet- en regelgeving en inzichtelijk zijn voor gemeentelijke overheden.

Dit is een gezamenlijk bericht van gemeente Hollands Kroon, Dutch Foreigners Care (DFC) (Flexible Human Services), Rotteveel M4 en uitzendbureau NW3.

Datum:
Dossier:
Onderwerp:
Arbeidsmigratie