Woningcorporaties kopen gezamenlijk 8.000 flexwoningen in

Corporaties gaan de komende jaren een flink aantal flexwoningen bouwen om spoedzoekers en andere woningzoekenden op de woningmarkt te helpen. Om dat te ondersteunen is branchevereniging Aedes een openbaar inkooptraject gestart. Aedes selecteert een aantal producenten die snel minstens 8.000 flexwoningen kunnen leveren. Woningcorporaties kopen vervolgens de flexwoningen in en verzorgen de plaatsing en verhuur.

Aanbod woningcorporaties

Het traject komt vooruit uit het aanbod dat corporaties voor de zomer deden aan minister De Jonge (Volkshuisvesting) om snel 10.000 verplaatsbare huizen (flexwoningen) te bouwen voor spoedzoekers. Dat aanbod is inmiddels uitgewerkt in twee trajecten.

Het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) heeft 2.000 verplaatsbare woningen ingekocht die corporaties over gaan nemen. Voor het tweede traject van minstens 8.000 woningen is Aedes nu de inkoopprocedure gestart. De gebundelde uitvragen op basis van standaarden bieden bouwbedrijven duidelijkheid en daarmee zekerheden om hun productie op te kunnen schalen. Het Rijk ondersteunt beide trajecten met garanties om de financiële risico’s voor corporaties te beperken.

Lees verder>

Dit artikel is niet afkomstig van de EF-redactie. Daarom tonen wij slechts een deel van het artikel en linken we direct naar de originele bron.

 

Datum:
Dossier:
Onderwerp:
Doelgroepen flexwonen, Facts en figures, Financiering en exploitatie