Woningen voor spoedzoekers in Veghels Buiten: ‘Lijkt ondenkbaar dat daar 250 woningen komen’

De bewoners rondom het Heuvelplein en de Beukelaarstraat in Veghel zijn niet blij met de plannen van projectontwikkelaar PUP Real Estate voor 250 woningen voor spoedzoekers. Sterker nog ze zijn fel tegen. Een aantal bewoners zijn een initiatief gestart om de plannen tegen te houden. “Er hebben zich al meer dan 100 mensen aangesloten bij ons initiatief. Het plan is veel te massaal en bovendien zijn het lelijke woningen”, vindt Jelle van der Steen, één van de bezorgde bewoners. Ook de gemeente is niet heel enthousiast.

PUP Real Estate wil 250 kleine tijdelijke woningen bouwen voor een duur van maximaal 15 jaar. De woningen moeten in de huidige Fiat-garage aan het Heuvelplein 5 en in de boerderij en het woonhuis aan de Beukelaarstraat 4 en 5 komen. Volgens een aantal omwonenden een ‘dramatisch plan’. Jelle spreekt van een absurde situatie. “Dit plan is te massaal. Te omvangrijk. Het past niet in het gebied, want verdere verdichting is niet mogelijk. Het maximale aantal woningen is namelijk al bereikt. Wij gaan er dan ook alles aandoen om het tegen te houden.” Lees verder>

Dit artikel is niet afkomstig van de EF-redactie. Daarom tonen wij slechts een deel van het artikel en linken we direct naar de originele bron.

Datum:
Dossier:
Onderwerp:
Doelgroepen flexwonen