Woonruimte, scholing en werk voor vergunninghouders in Katwijk

In het woonzorgcentrum Salem in Katwijk krijgen tien vergunninghouders met een medische achtergrond woonruimte, scholing en werk. Zij volgen een opleiding om ouderen te verplegen. Voordat de vergunninghouders aan deze opleiding konden beginnen, werden zij onderworpen aan een sollicitatieprocedure. Het traject startte met twee mannen en drie vrouwen. Inmiddels wonen alle tien de vergunninghouders in Salem. 

Ouderen blijven langer thuis wonen als gevolg van de veranderingen in de zorg. De kamers in verzorgingstehuizen blijven daardoor langer leeg. Tegelijkertijd is het in de ouderenzorg moeilijk om verpleegkundigen aan te trekken en ontstaan er tekorten in het medisch personeel. Directeur Gerard Herbrink van DSV | Verzorgd Leven greep de kans om jonge vergunninghouders daarvoor aan te wenden en hielp hen tegelijkertijd aan een woonruimte. Lees verder

Dit artikel is niet afkomstig van de EF-redactie. Daarom tonen wij slechts een deel van het artikel en linken we direct naar de originele bron.

Zie ook: Vluchtelingen wonen en werken in verzorgingstehuis

bron: RTL-nieuws

Datum:
Dossier:
Onderwerp:
Doelgroepen flexwonen