Zeewolde is afwachtend positief over de grote groep Poolse dorpsgenoten

Inwoners van Zeewolde lijken weinig moeite te hebben met de ruim 1.300 arbeidskrachten uit Oost Europa aan de Bosruiterweg achter het bedrijventerrein Trekkersveld. Er zijn meer positieve dan negatieve geluiden.

Sinds medio januari 2019 vult het voormalige Asielzoekerscentrum (AZC) Zeewolde aan de Bosruiterweg zich langzamerhand met Oost-Europese arbeidsmigranten, vooral uit Polen. Ondernemer Peter Epe, die ook het naastgelegen recreatiepark De Bosruiter  heeft volgezet met 600 arbeidsmigraten, heeft het AZC verhuurd aan uitzendbureaus die werkkrachten uit Oost-Europa in dienst hebben. De gemeente Zeewolde heeft vergunning gegeven voor de huisvesting van 571 arbeidsmigranten op het AZC, naast de 600 van De Bosruiter. Op het naastgelegen bungalowpark Buitenplaats Horsterwold verblijven nog eens 150 Polen. In het dorp Zeewolde wonen op verschillende plekken eveneens Oost-Europese arbeidsmigranten, terwijl agrariërs in het buitengebied gedurende de oogsttijd ook nog eens vele Polen op hun terreinen huisvesten. Lees verder>

Dit artikel is niet afkomstig van de EF-redactie. Daarom tonen wij slechts een deel van het artikel en linken we direct naar de originele bron.

Datum:
Dossier:
Onderwerp:
Arbeidsmigratie