Zevenhoven: (tijdelijke) huisvesting vergunninghouders

In Zevenhoven (gemeente Nieuwkoop) zijn in februari 2017 twaalf zelfstandige en verplaatsbare wooneenheden gerealiseerd. Deze wooneenheden worden ingezet voor het tijdelijk huisvesten van alleenreizende en/of alleenstaande vergunninghouders. Op het moment dat een alleenreizende vergunninghouder wordt herenigd met nareizende familie, zal het hele gezin verhuizen naar reguliere huisvesting in de gemeente. 

Huisvestingsopgave gemeente Nieuwkoop: gezamenlijke aanpak

De gezamenlijke aanpak tussen de gemeente Nieuwkoop, Dynamic Stay en EE Accommodations B.V. heeft geleid tot een snelle en succesvolle invulling van de taakstelling huisvesting vergunninghouders. Een gezamenlijke aanpak, waarin alle partijen hun inbreng hebben en hun inspanning leveren. Zo heeft de gemeente een geschikte (bouw)kavel toegewezen en heeft Dynamic Stay, samen met EE Accommodations, op basis van de specifieke huisvestingopgave een maatwerkoplossing geboden.

Eén woonunit = twee wooneenheden

Aangezien met name alleenstaanden en/of alleenreizende vergunninghouders zullen worden gehuisvest door de gemeente Nieuwkoop, is er voor gekozen om verplaatsbare woonunits in te zetten en iedere woonunit op te delen in twee zelfstandige wooneenheden. Dus met eigen ingang, woonkamer, keuken, badkamer en slaapkamer per wooneenheid. De wooneenheden vormen een volwaardige, praktische en betaalbare woonvoorziening, die voldoen aan alle bouweisen, inclusief brandveiligheid.

bron: Dynamic Stay

Datum:
Dossier:
Onderwerp:
Vluchtelingen