Bijeenkomst Metropoolregio Eindhoven 30 november: tekort aan huisvesting arbeidsmigranten groeiend probleem

Huisvesting voor arbeidsmigranten. Een hete aardappel die al jaren wordt doorgeschoven terwijl het tekort alleen maar groter wordt. 

bekijk presentaties bijeenkomst MRE 30 november 2017>

Gemiddeld staan er bij sloop-, beton- en recyclingbedrijf A. Jansen BV iedere dag tien vrachtauto’s stil omdat er geen chauffeurs voorhanden zijn. Aanbod vanuit landen zoals Polen, Roemenië en Letland is er genoeg maar het ontbreekt in deze regio aan huisvesting. ,,En zonder bed geen chauffeur”, aldus eigenaar Toon Jansen. Jansen is slechts een van de vele ondernemers die kampt met het tekort aan huisvesting voor arbeidsmigranten. Een probleem dat drie jaar geleden door de Helmondse wethouder Frans Stienen al op de agenda werd gezet. Als voorzitter van de Regionale Stuurgroep Arbeidsmigranten stelde hij destijds dat er extra woonruimte nodig was voor minimaal 7.500 migranten. Volgens Stienen blijkt uit een inventarisatie dat er de afgelopen jaren in de regio slechts 1.000 zijn gerealiseerd. ,,En dat terwijl het probleem alleen maar groter is geworden. Het aantal arbeidsmigranten is toegenomen van 30.000 naar 40.000. Lees verder>

Dit artikel is niet afkomstig van de EF-redactie. Daarom tonen wij slechts een deel van het artikel en linken we direct naar de originele bron.

Naar website Metropoolregio Eindhoven>

Datum:
Dossier:
Onderwerp:
Arbeidsmigratie